Junioři se s Olomoucí dlouho přetahovali o výsledek, ale v nájezdech podlehli

Z l í n - Junioři PSG Zlín na domácím ledě přivítali ve 24. kole NOEN extraligy soupeře z nedaleké Olomouce. Berany poslal do vedení už v první minutě Stránský, ale hosté ještě do konce první části dokázali otočit stav. Ve druhé části vrátil vedení na stranu domácích kapitán Dominik Matula, ale ve třetí třetině se povedlo srovnat znovu Olomouci. Utkání rozhodovaly až samostatné nájezdy, které rozhodl oloumocký Martin Hánl.
24.kolo, so 7.12.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
3:4sn
(1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Stránský (Buchta), 22. Matula (Stránský, Buchta), 39. Matula (Zbořil, Gremlica) – 14. Jergl (Kocián), 19. Ostřanský (Králík, Škůrek), 48. Brančík (Jergl, Škůrek), rozh. sam. nájezd Hánl. Rozhodčí: Fiedler – Bryška, Lučan. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.

Haloda – Řezáč, Macharáček, Zbořil, Andrýsek, Buchta, Talán, Kužílek – Hlaváč, Kratochvíl, Gremlica, Karola, Al-Muaqet, Stránský, Matula, Mika, Sedláček, Hladiš

Kochta – Škůrek, Hradil, Kraigher, Brančík, Soukal, Rašner, Nesvadba, Brandýs – Markl, Bauer, Jergl, Kocián, Rajnoch, Králík, Ostřanský, Konečný, Beták, Zezula, Nedopil, Hánl

Skvěle do zápasu vstoupili zlínští junioři, když jim stačilo pouze pětadvacet vteřin na první branku. Filip Stránský zavezl kotouč do útočného pásma a hledal Dominika Matulu, jenže kotouč se ke spoluhráči nedostal a za pomoci obránce soupeře skončil až v Kochtově brance. Domácí byli v úvodu nadále lepším týmem, ale v početní výhodě se neujali dorážky Stránského ani střela Buchty.

Olomouc byla až do 14. minuty neškodným týmem, ale z první šance skórovala. Ke kotouči se dostal Aleš Jergl a svižnou střelou z mezikruží nad Halodovu vyrážečku srovnal stav. V závěru první dvacetiminutovky vznikl před zlínskou brankou obrovský závar a nejlépe se zorientoval Milan Ostřanský, který dokázal dotlačit kotouč až za brankovou čáru.

Po faulu Hánla měli domácí na úvod druhé části k dispozici početní výhodu. Na modrou čáru dostal kotouč Buchta, jenž ještě Kochtu propálit nedokázal, ale po sérii dorážek se puk dostal k Dominiku Matulovi, který pouze doklepl kotouč do branky a srovnal stav. Matula měl záhy dobrou příležitost přidat další branku, ale jeho střela z hranice kruhu minula branku.

Druhá třetina po brance Matuly nenabídla množství šancí, ale hru kouskovala řada nepřesností. Olomoučtí měli k dispozici přesilovou hru, ale ani ta k další změně stavu nevedla. Až ve 39. minutě se znovu ukázal zlínský kapitán Dominik Matula, jenž si podržel kotouč a střelou pod vyrážečku strhl vedení na stranu Zlína. V závěru to ještě zkoušel z úhlu Hladiš, ale rozezvučel pouze tyč.

Pouze jediná branka byla vidět ve třetí třetině. Olomouc měla k dispozici čtyřminutovou početní výhoodu, když se faulem provinil Gremlica. Hosté se usadili v pásmu soupeře, několikrát si vyměnili kotouč, který doputoval na modrou k Davidu Brančíkovi, jenž tvrdou přízemní střelou nedal Halodovi šanci zasáhnout. Rozhodnout mohl Rajnoch, ale toho Haloda vychytal a utkání dospělo do prodloužení.

V pětiminutovém nastavení měl první příležitost Hladiš, ale jeho zakončení po kličce se mezi tři tyče nevlezlo. Kochta měl i notnou dávku štěstí po dorážce Stránského. Po šancích domácích byl vyloučen zlínský Buchta a Olomoučtí soupeře svírali v pásmu. V přesilovce tvrdě pálil Škůrek, ale jeho pokus orazítkoval pouze tyč.

Utkání dospělo až k samostatným nájezdům. Jako první skóroval olomoucký Aleš Jergl, ale srovnat dokázal Pavel Sedláček. V poslední sérii Halodu překonal Martin Hánl, jenž rozhodl o vítězství Hanáků.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): "Zase jsme ztratili dva body. Vstup do utkání byl dobrý, ve třetí minutě jsme měli další gólovou akci a mohlo to být 2:0, mohli jsme dostat soupeře dolů a to se nám nepodařilo. Zbytečné fauly z naší strany, které dostaly soupeře do hry a i na základě toho soupeř vyrovnal. Nájezdy jsme bohužel nezvládli a jako v předešlém utkání jsou to další dva ztracené body."